Goodyear EfficientGrip Performance – testivoittaja-kesärenkaat

Rengas, joka tarjoaa enemmän pitoa ja entistä lyhyemmät jarrutusmatkat märällä.

Henkesi voi olla kiinni näistä asioista onnettomuuden sattuessa.

Ajettaessa märällä asfaltilla 80 km/t, on jarrutustilanteessa huonoimmilla testatuilla kesärenkailla nopeus törmäyshetkellä jopa 50 km/t siinä vaiheessa kun Goodyearin renkailla olet pysähtynyt juuri ennen estettä. Jos nopeus törmättäessä on 50 km/t ja este on kiinteä, on kuolema tai vähintäänkin erittäin vakava vammautuminen todennäköinen.

Aprikoi rengashankinnan yhteydessä todella tarkkaan, mistä olet valmis tinkimään.

Goodyear EfficientGrip Performance on myös rengas, joka tarjoaa pienemmän vierintävastuksen. Pieni vierintävastus pienentää merkittävästi polttoaineen kulutusta samalla kun se alhaisemmalla lämmönmuodostuksellaan mahdollistaa renkaan pidemmän käyttöiän. Halparenkailla ajotulos voi olla jopa puolta huonompi (ja millä ominaisuuksilla?). Näillä renkailla säästät selvää rahaa tinkimättä turvallisuudesta.

  • A-luokan* märkäpito
  • Ajoturvallisuutta parantavat lyhyemmät jarrutusmatkat
  • Parannetut jarrutusominaisuudet märillä teillä ja entistä pienempi vierintävastus
  • Entistä pienempi polttoaineen kulutus

A-luokan märkäpito

Luokitus A1 pidosta märällä asfaltilla, paras EU:n määräysten mukainen luokitus.

Ajoturvallisuutta parantavat lyhyemmät jarrutusmatkat

ActiveBraking-teknologia lisää renkaan ja tienpinnan välistä pitoa, mikä lyhentää jarrutusmatkoja – jopa kaksi metriä (8 %) märillä teillä2 ja 3 % kuivilla teillä3.

Erinomainen märkäpito ja entistä pienempi vierintävastus

WearControl-teknologia takaa optimaalisen tasapainon märkäpidon ja kevyen vierintävastuksen välillä renkaan koko käyttöiän ajan.

Entistä pienempi polttoaineen kulutus

FuelSaving-teknologiaan perustuva uusi pohjaseos vähentää renkaan energiahäviötä. Vierintävastus keventynyt 18 prosenttia4 , mikä merkitsee parannettua polttoainetehokkuutta ja entistä edullisempia ajokustannuksia.

1*  Useimmille rengaskoo’ille on myönnetty EU:n asetuksen 1222/2009 mukainen luokan A märkäpitoluokitus, mutta joidenkin kokojen osalta luokitus voi vaihdella.

 Neljän johtavan kilpailijan keskimääräiseen jarrutusmatkaan verrattuna (jarrutus erittäin märällä tienpinnalla, korkea µ, nopeus 80–20 km/h). Testannut TÜV SÜD Automotive syyskuussa 2012 Goodyear Dunlopin toimeksiannosta. Rengaskoko: 205/55 R16 91V; testiauto: VW Golf; testauspaikat: Mireval (FR), Papenburg (D) ja Garching (D); raportin numero 76249743

 Neljän johtavan kilpailijan keskimääräiseen jarrutusmatkaan verrattuna (jarrutus kuivalla tienpinnalla, nopeus 100-0 km/h)

Edeltäjäänsä Goodyear EfficientGripiin verrattuna.