EU-rengasmerkintä

EU-rengasmerkintä

Uuden EU-rengasmerkinnän avulla saat puolueettomat arviot renkaan suorituskyvyn kolmesta osa-alueesta: polttoainetaloudellisuus, märkäpito ja ohiajomelu. Näet yhdellä silmäyksellä renkaan turvallisuutta ja ympäristöystävällisyyttä koskevat ominaisuudet.

 

 

 

 

 

 

Annetut arvot ovat vain esimerkkejä. Tietyn rengasmalliston tai -koon arvot voivat vaihdella.

 

 

Polttoainetaloudellisuus

Polttoainetaloudellisuus

Renkaan vierintävastuksen mittari. A on paras luokitus ja G huonoin.

 

Markapito

Märkäpito

Renkaan jarrutuskyky märillä pinnoilla A:sta (paras) F:ään (huonoin).

 

Ohiajomelu

Ohiajomelu

Renkaan uloskuuluva vierintämelu desibeleinä. Meluluokka näkyy mustina ääniaaltoina alkaen arvosta 1 (hiljainen) ja päättyen arvoon 3 (äänekäs). Desibelit ja ääniaaltomerkinnät voivat vaihdella rengaskooittain, sillä eri rengaskoooille on asetettu erilaiset raja-arvot. Pienemmille, korkeaprofiilisille renkaille  ääniaaltomerkintöjen raja-arvot ovat pienemmät suhteessa desibeleihin. Iso matalaprofiilirengas voi äänekkäämpänä saada saman ääniaaltomerkinnän kuin pienempi korkeaprofiilisempi rengas vaikka ohiajomelu on desibeleissä kovempi, koska ääniaaltomerkinnät suhteutetaan eri rengaskokoihin eikä pelkästään desibeleihin.

 

EU-rengasmerkinnän sijainti

Uusissa renkaissa on oltava EU-rengasmerkintä marraskuusta 2012 lähtien. Se on yleensä tarra. Jälleenmyyjän on näytettävä kunkin renkaan EU-luokitus, joten jos tietoja ei löydy, muista pyytää niitä.